Gebitsreiniging bij jouw huisdier

Het is belangrijk dat je huisdier een gezond gebit heeft. Als je huisdier teveel tandplak en tandsteen heeft, kan dit leiden tot tandvleesontsteking. Dit zorgt voor opgetrokken tandvlees, waardoor uiteindelijk tanden en kiezen los komen. Helaas heeft 90% van de honden last van gebitsproblemen. Ook zien we gebitsproblemen bij katten en in mindere mate bij konijnen. Voorkom problemen door op tijd het gebit te reinigen van je huisdier.

Gebitsreiniging zelf doen

Uiteraard kan jij als baasje er voor zorgen dat je huisdier een gezond gebit blijft houden. Poets daarom dagelijks de tanden en kiezen van jouw huisdier met speciale tandenborstels en tandpasta. Niet elk volwassen huisdier gaat dit toelaten. Oefen daarom al vanaf kleins af aan met het poetsen van de tanden. De kans is groot dat jouw hond of kat dit gaat toestaan en je dus de rest van zijn leven de tanden en kiezen kan blijven poetsen. Voorkom tandsteen tevens door jouw huisdier voeding te geven die tandsteen tegengaat. en geef bijvoorbeeld jouw hond kauwstrips, deze strips zijn een goede aanvulling op gebitsverzorging. En de honden zijn er dol op!

Gebitsreiniging door de tandarts

Wanneer er teveel tandsteen of tandplak op het gebit zit, kan dit niet meer worden schoongemaakt met een tandenborstel. Het is dan noodzakelijk om naar de dierenarts te gaan. Hij kan jouw huisdier helpen met de juiste apparatuur. Zo wordt het gebit gereinigd zodat al gevormde tandsteen niet tot ontstekingen en pijn kunnen leiden. Tijdens de gebitsreiniging wordt jouw huisdier onder narcose gebracht. Tijdens de behandeling zelf worden alle tanden en kiezen gereinigd en gepolijst. Wanneer nodig worden er ook tanden en kiezen getrokken. Doordat het dier onder narcose is gebracht kan de dierenarts goed bij de achterste kiezen en binnenkant van het gebit.

Kosten gebitsreiniging

Afhankelijk van het soort dier, gewicht en leeftijd en de status van het gebit, wordt de rekening opgemaakt. Het reinigen van een gezond gebit van een jonge, kleine hond, is goedkoper dan het reinigen bij een oudere, grote hond waar kiezen getrokken moeten worden. De kosten voor het laten reinigen van het gebit van jouw huisdier is opgebouwd uit een aantal modules. Voorafgaan het consult van de dierenarts, maar ook de narcose, de reiniging zelf, en wanneer nodig het trekken van kiezen of tanden. Je kan jezelf gelukkig laten verzekeren voor dit soort kosten door het afsluiten van een hondenverzekering, kattenverzekering of konijnenverzekering!