Kosten van een MRI scan

Natuurlijk vind je dat je als eigenaar verantwoordelijk bent voor de gezondheid van jouw huisdier. En ook al houd je je huisdier nog zo goed in de gaten, het is niet te voorkomen dat hij ziek wordt. Of misschien dat er buitenshuis iets gebeurt. Je bent dan ook afhankelijk van externe factoren. Mocht jouw huisdier last krijgen van klachten, dan ga je natuurlijk direct naar de huisarts. Uitwendig onderzoek kan al veel vaststellen, maar soms is het nodig om nader onderzoek te doen. Dat is het geval wanneer de dierenarts niet direct iets kan vinden, of juist een vermoeden bevestigd wilt hebben. Vaak wordt er dan gekozen voor een MRI scan. Lees hieronder verder wat deze scan inhoudt en wat de kosten hiervoor zijn.

MRI scan voor huisdieren

De afkorting MRI staat voor Magnetic Resonenace Imaging en werkt hetzelfde bij dieren en mensen. Het is een aanvullende techniek op echo’s en röntgen. Bij die soorten onderzoeken wordt gebruik gemaakt van magnetische velden en radiogolven. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld buikorganen, ruggenmerg en de hersenen in beeld worden gebracht. Een MRI scan geeft een driedimensionaal beeld van het onderzochte gebied.

Afwijkingen die door MRI goed in beeld worden gebracht:

  • Tumoren, bloedingen, ontstekingen (in de hersenen);
  • Rugproblemen, hernia, tumoren;
  • afwijkingen aan organen.

Kosten MRI scan

Het uitvoeren van een MRI scan is niet eenvoudig. Jouw hond of kat moet onder gehele narcose om te zorgen dat het onderzoek goed kan worden uitgevoerd. De dierenarts voert vervolgens het onderzoek uit wat ook nog enige tijd in beslag neemt. Afhankelijk van de dierenarts liggen de kosten tussen de € 600,- en € 800,-. Ga alleen naar een kliniek waar jij jezelf prettig bij voelt en waar je een goed geval bij de dierenarts krijgt. De hoge rekening van een MRI scan komt misschien wel als een grote shock. Helemaal als je geen dierenverzekering hebt afgesloten. Gelukkig is het mogelijk om een dierenverzekering te kiezen, waar een groot deel van de kosten voor een MRI scan bij vergoed worden. Op onze website vind je informatie over hondenverzekeringen en kattenverzekeringen.