Dierenartskosten worden vergoed

Je gaat er vanuit dat wanneer je jouw huisdier als kleintje krijgt, jullie een leven lang samen gaan doorbrengen. Dus bij een kat denk je dat hij minstens 15 jaar bij jou is. En bij een hond toch wel 12 jaar. En als het even meezit is jouw lieve huisdier nooit ziek, overkomt hem niks, blijft hij gezond en gaat hij dus niks mankeren. Maar dat is een ideale wereld. Helaas kan je niet voorkomen dat jouw hond of kat iets overkomt. Uiteraard geef je hem de beste verzorging, met alle aandacht van de wereld. En ga je regelmatig naar de dierenarts met je huisdier, zodat de gezondheid van je beestje in de gaten wordt gehouden. Maar deze dierenarts bezoeken lopen aardig op qua kosten. Vooral als je huisdier echt wat mankeert. Gelukkig krijg je de dierenartskosten vergoed vanuit de hondenverzekering of kattenverzekering.

Dierenartskosten

Afhankelijk van de reden waarom je naar de dierenarts gaat, vallen de kosten mee of tegen. Ga je naar de dierenarts om de gezondheid te laten checken en de jaarlijkse vaccinaties te halen? Dan valt de rekening best mee, en zal je rond de 50 euro moeten betalen aan dierenartskosten. Dit is een bedrag waar je jaarlijks wel voor kan sparen. Maar wat als het nu gaat om een operatie, of als je huisdier zijn hele leven medicijnen moet slikken? Dan is het opeens een ander verhaal, met andere kosten. Omdat je niet weet waar je in de toekomst rekening mee moet houden, is het verstandig om dan een hondenverzekering of kattenverzekering af te sluiten.

Kiezen van een dierenarts

Kies een dierenarts waar jouw huisdier en jijzelf je prettig bij voelt. En let op een aantal zaken die ook praktisch zijn. Bijvoorbeeld of de praktijk makkelijk te bereiken is, de openingstijden, of er een vast team van medewerkers werkt, welke apparatuur er wordt gebruikt, etc. Deze punten hebben ook invloed op de kosten van de dierenarts, maar ook of jij uiteindelijk er blij bent. Neem daarom altijd de tijd om een dierenarts te vinden waar je jezelf prettig bij voelt.

Dierenverzekering vergelijken

Als je op zoek bent naar een dierenverzekering voor je huisdier, dan is het een zoektocht waarbij je waarschijnlijk veel gaat vergelijken. Het is namelijk zo dat er veel verzekeraars zijn en dat je veel soorten verzekeringen hebt waaruit je kan kiezen. Om tot een gedegen keuze te komen is het handig om de volgende punten mee te laten wegen in de uiteindelijke beslissing. Namelijk de premie, vergoeding, hoogte eigen risico, maximaal uitgekeerde bedrag.

De maandelijkse premie

Afhankelijk van het ras, gewicht, en leeftijd wordt de premie berekend voor jouw huisdier. Deze premies verschillen tussen de verzekeraars. In de regel geldt wel dat hoe lager de premie, hoe minder kosten er gedekt zijn. Bij de duurste verzekeraar krijg je bijvoorbeeld de meest uitgebreide dekking en de hoogste vergoeding.

Het eigen risico

Het is handig om op voorhand te kijken op welke manier het eigen risico is berekend. Dit kan een percentage van het factuurbedrag zijn, of een vast bedrag per factuur. Bij lage facturen is een percentage goedkoper, maar bij hoge facturen is een vast bedrag weer voordeliger. Tja, dit is een lastige keuze want je weet niet wat de toekomst in petto heeft.

Maximaal bedrag

Bij alle verzekeraars geldt dat je niet oneindig krijgt vergoedt, maar dat er een limiet geldt aan vergoedingen per jaar. Vaak is deze maximale vergoeding tussen de 2.500 en 3.500 euro.

Vergoeding

Je kan een dierenverzekering hebben afgesloten en toch het risico lopen dat niet alle behandelingen worden vergoed. Je kan er sowieso van uit gaan dat het consult bij de dierenarts en noodzakelijke operaties worden vergoed. De grootste verschillen tussen de verzekeraars zit in aandoeningen aan heupen en ellebogen (handig om te weten bij het kiezen van een hondenverzekering, sterilisatie en castratie en vaccinaties. De meeste verzekeringen bieden daar aanvullende verzekeringspakketten voor aan. Het is verstandig om dit soort verzekeringen af te sluiten, wanneer je denkt dat jouw hond dit soort medische hulp sneller nodig heeft.

Overgewicht bij honden

Helaas kunnen honden – net als mensen – last krijgen van overgewicht. Een dierenarts zal overgewicht constateren wanneer je hond 15% tot boven zijn ideale gewicht zit. Wat dit gewicht is, is natuurlijk per hondenras verschillend. Wanneer je hond meer dan 15% boven het ideale gewicht weegt, spreekt men zelfs over obesitas! Bijna de helft van de honden in Nederland heeft overgewicht en is daardoor een serieus gezondheidsprobleem geworden onder honden.

Heeft jouw hond overgewicht?

Wanneer je niet zeker weet of jouw hond overgewicht heeft, is het handig om je viervoeter eens goed te bekijken. Het is namelijk goed te zien aan een hond of hij overgewicht heeft. Het is aandoening die geleidelijk ontstaat, want je hond komt niet opeens van de ene op de andere dag 5 kilo aan. Daar gaat een langere periode aan voor af. Controleer daarom met regelmaat de gezondheid en conditie van je hond. Is hij sneller buiten adem na een inspanning, of heeft hij minder zin om te bewegen? Voel je zijn ribben nog wel goed? En zet hem regelmatig op de weegschaal, wanneer hij aankomt zie je dit direct. En ook kan je hem op deze manier qua gewicht vergelijken met zijn ideale gewicht.

Oorzaken van overgewicht

Als een hond te veel eet, en te weinig komt hij in gewicht aan. Wanneer dit langere periode aanhoudt, ontstaat overgewicht. Let er daarom goed op dat je de hond niet te veel tussendoortjes geeft. En dat hij afgemeten voeding krijgt. Op deze manier houd jij de controle over het gewicht van de hond, en zal hij niet overgewicht krijgen. Tot slot is het belangrijk dat de hond zijn portie beweging krijgt. Bij te weinig beweging, blijft de energie in het lichaam en komt hij aan.

Risico’s

Als je een hond met overgewicht hebt, dan zijn er helaas ook gezondheidsrisico’s. Honden met overgewicht leven minder lang, hebben vaak klachten aan de lever en gewrichten, hartproblemen en een verminderde weerstand. De dierenarts kan je gelukkig helpen bij het overwinnen van overgewicht en het zorgen dat je hond daarna op gezond gewicht blijft. Wist je al dat de kosten van de dierenarts vergoed worden als je een hondenverzekering hebt afgesloten?

Gemiddelde leeftijd van een hond

Denk je erover na om een hond te nemen? Deze beslissing neem je natuurlijk  niet in een opwelling. Het is namelijk een grote verantwoordelijkheid om de verzorging van een hond op je te nemen. De hond kiest er zelf niet voor bij wie hij in huis komt. Een hond wordt ook echt een gezinslid en zal net als jouw partner of kinderen ook zijn portie aandacht eisen. Dit is niet erg, maar houd hier wel goed rekening mee. In tegenstelling tot een hamster of cavia wordt een hond een stuk ouder. Je bent dus jaren samen met je hond en je bouwt ook samen een band op. Een hond geeft veel vreugde, brengt gezelligheid in huis en kan troost bieden. Al met al een echte aanwinst.

Gezondheid van de hond

Als baasje zorg je er voor dat je hond gezond blijft. Dit doe je bijvoorbeeld door het geven van de juiste voeding. Waar hij niet te dik van wordt, en waar zijn gebit niet onder te lijden heeft. Ook moet hij altijd toegang hebben tot schoon drinkwater. Een hond is een gezelschapsdier en heeft dus ook aandacht nodig van zijn baasje en andere leden van het gezin. Hij zal daarom regelmatig samen willen spelen of bijvoorbeeld op een hondencursus willen. Hierdoor heeft hij lichamelijke activiteit en moet hij zijn koppie gebruiken om te leren luisteren. Je laat een hond verder een aantal keer per dag uit en regelmatig kan je een heerlijke wandeling maken in het bos, op het strand of in de duinen. Maar bovenal geldt dat de gezondheid van de hond in orde is. Maar het kan – ondanks de juiste verzorging – komen dat de hond iets gaat mankeren. Bijvoorbeeld door een erfelijke aandoening of door een factor waar jij zelf buiten staat. Zoals een aanrijding of ander ongeluk. In dat geval is het fijn als je een hondenverzekering hebt afgesloten. Je hebt dan geen kopzorgen over de factuur van de dierenarts, en kan al je aandacht geven aan het herstel van je hond.

Gemiddelde leeftijd van de hond

Hoe oud je hond wordt, hangt af van enkele zaken. Denk aan de medische achtergrond. Heeft hij als pup als ziektes gekregen, dan is het op latere leeftijd ook zwakker. Komt hij uit een hondenfamilie waarin veel aandoeningen te vinden zijn? Grote kans dat hij deze ook door gekregen heeft. Wanner je niet goed zorgt voor je hond wordt hij niet oud. Maar als je de verzorging goed uitvoert dan kan je hond wel heel oud worden. Van Chihuahuas is bekent dat zij wel 15 jaar of ouder worden. Grote hondenrassen zoals de Deense bulldog wordt niet ouder dan 11 jaar gemiddeld. Een labrador of Golden Retriever zal weer rond de 12,5 jaar worden. Dit zijn allemaal gemiddeldes en geen garantie voor de leeftijd van jouw hond.

Verharen van jouw hond

Heb je er ook zo’n last van dat jouw hond in deze herfstmaanden aan het verharen is? Waarschijnlijk ben je sinds september veel vaker bezig met het huis weer haarvrij te krijgen. Dit is ook niet zo gek, want de rui (zoals dit verschijnsel heet), begint meestal als de temperatuur lager wordt. Lees snel verder hoe je jouw hond verzorgt in deze periode.

Natuurlijke oorzaak

Het is sowieso niet iets om je zorgen over te maken. Verharen is namelijk niet meer dan een natuurlijk proces. Sowieso verliest je hond gedurende het jaar haren uit zijn vast. Dit is net zoals dat jijzelf ook per dag haren verliest. Maar tijdens de ruiperiode is de haaruitval meer massaal, en valt daarom meer op. Er zijn per jaar twee vaste momenten waarop dit gebeurt: in het voorjaar en in het najaar. In het voorjaar verliezen de honden hun wintervacht en in het najaar verliezen ze natuurlijk hun zomervacht. Je hoeft verder zelf niets te doen. Langharige honden hebben trouwens meer last van haarverlies dan kortharige honden. Om te voorkomen dat je hond de hele dag door jeuk heeft kan je hem wat vaker borstelen of kammen. Zo raken de haren sneller los.

Teveel verharen

Het kan zijn dat je hond overmatig verhaard. Houd het daarom goed in de gaten dat je hond niet langer dan ongeveer 4 weken verhaart. En ook niet zomaar midden in de zomer of in de winter. Dan kan er namelijk iets anders aan de hand zijn. Bijvoorbeeld een tekort aan vitamines en vetzuren. Maar je hond kan ook bijvoorbeeld last hebben van vlooien. Hij gaat dan meer krabben om van de jeuk of te komen en daardoor verliest hij weer meer haren. Behandel je hond daarom regelmatig met een vlooienband of druppels.

Om er zeker van de te zijn dat er niks geks met je hond aan de hand is, kan je altijd naar de dierenarts gaan. De dierenarts kan de hond uitwendig controleren en inwendig ook het een en ander testen. Wanneer je een hondenverzekering hebt afgesloten, ben je verzekert voor deze kosten. Nog geen hondenverzekering?

Je hond chippen, wat kost dit?

Is jouw hond nog niet gechipt en denk je hier over na? Of ben je nieuwsgierig hoe het in Nederland geregeld is met de wetgeving omtrent het chippen van honden? Lees dan nu snel verder en kom achter het antwoord op de vraag: je hond chippen, wat kost dit?

Je hond chippen, wat kost dit?

De kosten voor het chippen van je hond varieren flink. Dit komt omdat elke dierenarts zijn eigen prijs hiervoor mag rekenenen. Maar wij zeggen altijd dat de kosten voor het chippen tussen de 15 – 50 euro loggen. Een dierenarts rekent dan een tarief voor het consult van het chippen van de hond, en het daadwerkelijk plaatsen van de chip.

 

Waarom zou je jouw hond laten chippen?

Wanneer je hond gechipt is, kan je veel narigheid in de toekomst voorkomen. Want wanneer jouw hond vermist raakt, wordt hij door een chip sneller en makkelijker herkend. Des te sneller kan je jouw viervoeter weer in de armen sluiten als hij is gevonden. Bij veel hondenverzekeringen vallen de kosten voor je hond chippen binnen de basisverzekering. Je hoeft hier dus geen aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Is je hond chippen verplicht?

Alle honden die na 1 april 2013 zijn geboren moeten verplicht worden gechipt en worden geregistreerd. Wanneer dit niet wordt gedaan, riskeer je een boete. Deze boete kan oplopen tot maar liefst 19.500 euro. Dit geeft wel aan hoe belangrijk wij het in Nederland vinden dat honden worden gechipt. Binnen 7 weken na de geboorte van de pup moet je de hond laten chippen. Vervolgens laat je de pup registreren bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. De chip komt dan op jouw naam en adres te staan.

Verder bedreigt malafide hondenhandel – voornamelijk uit het buitenland – het welzijn van honden. Bij bedrijfsmatige fokkerij wordt er nog gekeken naar de kwaliteit van leven van de honden en de pups. Mishandeling en verwaarlozing zijn aan de orde van de dag helaas. Door honden verplicht te laten chippen kan de herkomst worden achterhaald. Hiermee wordt de gezondheid beschermd van honden in het buitenland, maar ook bij Nederlandse fokkerijen.

Altijd hond chippen

Is je hond ouder, maar nog niet gechipt? Dan is het verstandig om dit alsnog te laten doen. Wanneer hij onverwachts vermist raakt, kan een dierenarts via de chip makkelijk achterhalen waar zijn thuis. De koste voor het laten chippen van je hond zijn voor de hondeneigenaar. Wanneer je hier geen omkijken naar wilt hebben, is het te adviseren om een hondenverzekering af te sluiten. Je hoeft dan de chipkosten voor je hond niet te betalen.

 

Dierenverzekering epilepsie bij je huisdier

In Nederland is het niet verplicht om een huisdierenverzekering voor jouw huisdier af te sluiten. Omdat bijvoorbeeld een dierenverzekering epilepsie niet verplicht is, is het wel handig om een dierenverzekering zelf af te sluiten. Wanneer je namelijk een dure medische behandeling voor je hond of kat nodig hebt, dan betaalt de verzekeraar een groot deel van deze kosten. Hierdoor kom jij zelf niet voor onvoorziene kosten te staan en kan je alle aandacht richten op het herstel van je lieve viervoeter.

Een dierenverzekering maakt deel uit van de verzorging

Dierenverzorging betekent niet alleen je huisdier op tijd schoon water en voedsel te geven. Het is veel meer dan dat. Het is ook je hond uitlaten, kroelen met je huisdier, aandacht voor elkaar hebben. En jouw huisdier verzorgen wanneer hij iets aan zijn gezondheid mankeert. Dus wanneer je huisdier epilepsie krijgt, moet je in staat zijn de behandeling te betalen. Daarom is het handig om een speciale hondenverzekering hiervoor af te sluiten. Je hoeft dan niet maandelijks zelf een bedrag te sparen, want dat vergt een ijzersterke discipline. Voor slechts een klein bedrag per maand hoef jij je niet meer druk te maken over onverwachte dierenartskosten.

Epilepsie bij huisdieren

Helaas is epilepsie redelijk vaak voorkomend en is het een neurologisch probleem. Elk huisdier kan epilepsie krijgen, dus ook jouw hond of kat! Bij epilepsie krijgt je huisdier herhaaldelijke optredens van toevallen en je ziet ongecontroleerde spierkrampen. Je huisdier is op dat moment niet bij kennis. Gelukkig is epilepsie goed te behandelen. De meeste huisdieren kunnen met de juiste medicatie een fijn leven leiden.

Wanneer je denkt dat jouw huisdier epilepsie heeft zal de dierenarts hem eerst onderzoeken. Als epilepsie is vastgesteld en de aanvallen regelmatig voorkomen, schrijft de dierenarts medicijnen voor. Vaak zal hij dit zijn leven lang moeten innemen. Je kan je voorstellen dat dit veel geld kost. Het is daarom prettig als je een dierenverzekering epilepsie dan hebt afgesloten.

Dieren en epilepsie

Epilepsie is een redelijk vaak voorkomend neurologisch probleem. Het kan ook jouw huisdier overkomen. De aandoening gaat gepaard met herhaaldelijk optreden van toevallen, ofwel ongecontroleerde spierkrampen, terwijl je dier buiten bewustzijn is. Behandeling van epilepsie is heel goed mogelijk. De meeste huisdieren kunnen met de juiste medicatie een goed leven leiden.

Voordat het zover is, moet er eerst onderzoek worden gedaan. Wanneer de aanvallen regelmatig voorkomen, krijgt je huisdier medicijnen, misschien wel een dierenleven lang. Ook zal je moeten leren leven met een huisdier met epilepsie. Dit alles kost tijd en veel geld. Dan is het fijn als je een dierenverzekering voor epilepsie hebt afgesloten.

Vergelijken van huisdierenverzekeringen

De vergoedingen dierenverzekering epilepsie is per verzekeraar verschillend. Daarom raden wij altijd aan om vooraf de verzekeraars voor hondenverzekeringen en kattenverzekeringen te vergelijken. Vergelijk vandaag nog alle verzekeraars en verzeker je huisdier voor epilepsie!

Kosten van een MRI scan

Natuurlijk vind je dat je als eigenaar verantwoordelijk bent voor de gezondheid van jouw huisdier. En ook al houd je je huisdier nog zo goed in de gaten, het is niet te voorkomen dat hij ziek wordt. Of misschien dat er buitenshuis iets gebeurt. Je bent dan ook afhankelijk van externe factoren. Mocht jouw huisdier last krijgen van klachten, dan ga je natuurlijk direct naar de huisarts. Uitwendig onderzoek kan al veel vaststellen, maar soms is het nodig om nader onderzoek te doen. Dat is het geval wanneer de dierenarts niet direct iets kan vinden, of juist een vermoeden bevestigd wilt hebben. Vaak wordt er dan gekozen voor een MRI scan. Lees hieronder verder wat deze scan inhoudt en wat de kosten hiervoor zijn.

MRI scan voor huisdieren

De afkorting MRI staat voor Magnetic Resonenace Imaging en werkt hetzelfde bij dieren en mensen. Het is een aanvullende techniek op echo’s en röntgen. Bij die soorten onderzoeken wordt gebruik gemaakt van magnetische velden en radiogolven. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld buikorganen, ruggenmerg en de hersenen in beeld worden gebracht. Een MRI scan geeft een driedimensionaal beeld van het onderzochte gebied.

Afwijkingen die door MRI goed in beeld worden gebracht:

  • Tumoren, bloedingen, ontstekingen (in de hersenen);
  • Rugproblemen, hernia, tumoren;
  • afwijkingen aan organen.

Kosten MRI scan

Het uitvoeren van een MRI scan is niet eenvoudig. Jouw hond of kat moet onder gehele narcose om te zorgen dat het onderzoek goed kan worden uitgevoerd. De dierenarts voert vervolgens het onderzoek uit wat ook nog enige tijd in beslag neemt. Afhankelijk van de dierenarts liggen de kosten tussen de € 600,- en € 800,-. Ga alleen naar een kliniek waar jij jezelf prettig bij voelt en waar je een goed geval bij de dierenarts krijgt. De hoge rekening van een MRI scan komt misschien wel als een grote shock. Helemaal als je geen dierenverzekering hebt afgesloten. Gelukkig is het mogelijk om een dierenverzekering te kiezen, waar een groot deel van de kosten voor een MRI scan bij vergoed worden. Op onze website vind je informatie over hondenverzekeringen en kattenverzekeringen.

 

 

Gebitsreiniging bij jouw huisdier

Het is belangrijk dat je huisdier een gezond gebit heeft. Als je huisdier teveel tandplak en tandsteen heeft, kan dit leiden tot tandvleesontsteking. Dit zorgt voor opgetrokken tandvlees, waardoor uiteindelijk tanden en kiezen los komen. Helaas heeft 90% van de honden last van gebitsproblemen. Ook zien we gebitsproblemen bij katten en in mindere mate bij konijnen. Voorkom problemen door op tijd het gebit te reinigen van je huisdier.

Gebitsreiniging zelf doen

Uiteraard kan jij als baasje er voor zorgen dat je huisdier een gezond gebit blijft houden. Poets daarom dagelijks de tanden en kiezen van jouw huisdier met speciale tandenborstels en tandpasta. Niet elk volwassen huisdier gaat dit toelaten. Oefen daarom al vanaf kleins af aan met het poetsen van de tanden. De kans is groot dat jouw hond of kat dit gaat toestaan en je dus de rest van zijn leven de tanden en kiezen kan blijven poetsen. Voorkom tandsteen tevens door jouw huisdier voeding te geven die tandsteen tegengaat. en geef bijvoorbeeld jouw hond kauwstrips, deze strips zijn een goede aanvulling op gebitsverzorging. En de honden zijn er dol op!

Gebitsreiniging door de tandarts

Wanneer er teveel tandsteen of tandplak op het gebit zit, kan dit niet meer worden schoongemaakt met een tandenborstel. Het is dan noodzakelijk om naar de dierenarts te gaan. Hij kan jouw huisdier helpen met de juiste apparatuur. Zo wordt het gebit gereinigd zodat al gevormde tandsteen niet tot ontstekingen en pijn kunnen leiden. Tijdens de gebitsreiniging wordt jouw huisdier onder narcose gebracht. Tijdens de behandeling zelf worden alle tanden en kiezen gereinigd en gepolijst. Wanneer nodig worden er ook tanden en kiezen getrokken. Doordat het dier onder narcose is gebracht kan de dierenarts goed bij de achterste kiezen en binnenkant van het gebit.

Kosten gebitsreiniging

Afhankelijk van het soort dier, gewicht en leeftijd en de status van het gebit, wordt de rekening opgemaakt. Het reinigen van een gezond gebit van een jonge, kleine hond, is goedkoper dan het reinigen bij een oudere, grote hond waar kiezen getrokken moeten worden. De kosten voor het laten reinigen van het gebit van jouw huisdier is opgebouwd uit een aantal modules. Voorafgaan het consult van de dierenarts, maar ook de narcose, de reiniging zelf, en wanneer nodig het trekken van kiezen of tanden. Je kan jezelf gelukkig laten verzekeren voor dit soort kosten door het afsluiten van een hondenverzekering, kattenverzekering of konijnenverzekering!

De gezondheid van je hond controleren

Als baasje van jouw lieve viervoeter, wil je hem natuurlijk een lang, gelukkig en gezond leven geven. Hoewel een gezond leven te maken heeft met geluk, kan je als hondeneigenaar ook veel doen aan de gezondheid van je hond. Je biedt jouw hond natuurlijk goede huisvesting, voeding en verzorging. Maar daarnaast is het handig om je hond gereed te controleren om te weten hoe het met zijn gezondheid gesteld is. Lees snel verder waar je op moet letten!

Gebit

Een goed gebit van je hond ziet er schoon uit en sluit goed op elkaar. Controleer regelmatig de tanden van je hond of er geen bruine tanden tussen zitten of ontstoken tandvlees.

Huid en vacht

De vacht van je hond laat veel zien over zijn gezondheid. Maar elke hond heeft een eigen vacht, waardoor er niet in het algemeen te zeggen valt hoe een gezonde vacht eruit hoort te zien. Als er veel schilfers in zitten, wondjes, korstjes of rode plekken betekent dit vaak dat je hond iets onder de leden heeft.

Oren

De binnenkant van de oren van je hond moeten schijn. Vaak hebben honden met hangoren snel last van overmatig oorsmeer of snel ontstoken oren. Controleer deze oren dan vaker. Als je hond opeens vaak aan zijn oren krabt is er waarschijnlijk iets aan de hand met het oor.

Ogen

Net als bij ons mensen moeten de ogen van je hond er helder en schoon uitzien. Pus in de ogen duidt al gauw op een infectie. Als je hond rode ogen heeft, duidt dit vaak op ontstekingen of irritaties.

Ontlasting

Normaal gesproken moet je hond geen last hebben van zijn ontlasting. Als hij moeite heeft met persen kan dit een darmprobleem zijn. Als je hond een aantal dagen achter elkaar dunne ontlasting heeft, kan dit ook het geval zijn.

Eetlust

Als je hond gezond is, eet hij goed. Gaat je hond opeens minder eten of langzamer eten? Dan kan er iets aan de hand zijn, waardoor zijn eetlust is vermindert.

Bewegen

Wanneer je hond minder soepel beweegt kan het zijn dat je hond pijn heeft. Dit kan hij laten merken door bijvoorbeeld te gaan hinken, op de tenen te gaan lopen of scheef te gaan staan.

Gezondheid van je hond laten controleren door dierenarts

In alle gevallen adviseren wij om naar de dierenarts te gaan. Hij kan je hond controleren en een diagnose stellen. Als je immers weet wat er met je hond aan de hand is, kan je jouw hond ook gericht gaan behandelen. Daarmee maak je hem weer beter en voorkom je erger. We raden dan ook echt aan om regelmatig de gezondheid van je hond te checken! Wanneer je hond toch wat mankeert, wil je hem zo snel mogelijk helpen. Wist je al dat kosten voor bijvoorbeeld de dierenarts en voor geneesmiddelen te verzekeren zijn? Vergelijk vandaag nog de verschillende hondenverzekeringen zodat je jouw hond de beste medische zorg biedt.