Net als ieder dier en wezen op onze planeet kunnen ook katten ziek worden en last krijgen van lichamelijke problemen. Deze problemen kunnen zorgen voor een nare situatie omtrent uw kat of poes. Kattenziekten zijn vaak niet te vergelijken met ziekten van andere dieren. In deze sectie vindt u vaak en minder vaak voorkomende ziekten bij onze katten. Wij zijn continue bezig om nieuwe ziekten toe te voegen.  Diagnostiek van kattenziekten kan eenvoudig te stellen zijn aan de hand van een simpel lichamelijk onderzoek. Vaak is echter extra onderzoek nodig. Dit kan een eenvoudig urineonderzoek zijn, maar ook bloedonderzoek, röntgen, echo, ecg of andere uitgebreidere diagnostische onderzoeken. Behandeling van uw kat vindt altijd plaats in overleg met u. Deze behandeling kan bestaan uit medicatie maar ook uit chirurgie. Ook dit zal, in de meeste gevallen, bij uw eigen dierenarts mogelijk zijn.

Verwijzing nodig

Een heel enkele keer zal het noodzakelijk zijn om u en uw kat te verwijzen naar een specialist op een bepaald vakgebied. Er zijn overigens een aantal dierenartsen die zich hebben toegelegd op een speciaal vakgebied. Het is mogelijk dat u naar een van deze dierenartsen doorverwezen wordt. Deze dierenartsen zijn vanzelfsprekend weer iets duurder dan de normale huisartsen, dit komt natuurlijk omdat zij voor een groot gedeelte op een exclusiever vlak werken dan andere dierenartsen.

Verstandig

Het is dus verstandig in uzelf en uw kat of poes te verzekeren van goede zorg. Sluit daarom een passende verzekering af voor uw kat of poes. Op deze manier komt u nooit voor onverwachte problemen te staan en krijgt uw kat te allen tijde de zorg die het verdiend. Katten kunnen namelijk last hebben van veel voorkomende hart, huid en hormoon ziektes. Deze ziektes in combinatie met lichamelijke problemen van uw kat kunnen voor een naar gevoel zorgen bij uw kat.