Ieder dier heeft verzorging nodig, zo ook een hond. Uw trouwe kameraad staat iedere dag voor u klaar en het enige wat u daarvoor terug hoeft te doen is de hond netjes de zorg geven die het verdiend. Volwassen honden hebben veel behoefte aan zorg en aandacht om ze gezond, blij en fit te houden. Honden zijn sociale dieren en hechten zich heel erg aan hun baasjes. U zult dus tijd voor ze vrij moeten maken om ze voldoende beweging en speeltijd te geven.

Wat is een gezonde hond?

Een gezonde hond is actief, heeft heldere ogen, schone oren, een schoon gebit, een mooie glanzende vacht, is niet te zwaar en heeft mooie stevige ontlasting. Het leuke aan honden is dat ze u alle aandacht dubbel en dwars teruggeven. Bovendien is hun liefde onvoorwaardelijk, die staart wiebelt er altijd op los, of u nu moe, verdrietig of chagrijnig bent. Honden, het zijn vrolijke viervoeters die uw leven beter proberen te maken door er voor u te zijn. Een volwassen hond heeft minimaal 3 wandelingen per dag, dagelijks speeltijd met de baas, jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscontrole, elke drie maanden ontworming, regelmatiger vlooiencontrole en goede voeding nodig om in topconditie te blijven.

Onverwachte ziekte

Een hond kan echter net zoals de mens en andere dieren op de wereld, onverwacht ziek worden of last krijgen van andere lichamelijke klachten. Om deze klachten te verhelpen zijn er dierenartsen beschikbaar. De kosten van deze dierenartsen zijn echter grandioos hoog. Zorg er daarom voor dat u uw viervoeter goed verzekerd en verzorgd. Mocht het dan zo zijn dat uw hond onverwacht ziek word dan kan de behandeling in ieder geval vergoedt worden, anders kan u wel eens voor onaangename verassingen komen te staan.