Ieder dier heeft verzorging nodig als het bij mensen in huis leeft, zo ook een kat dus. Een gezonde kat heeft over het algemeen niet zo heel veel aandacht nodig, katten kunnen vrij op zichzelf aan. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat uw kat onverwacht ziek wordt of last krijgt van andere lichamelijke problemen. Dit zijn natuurlijk problemen waar u niet op zit te wachten. U wilt namelijk dat uw trouwe kameraad, gezond en vrolijk door het leven gaat. U kunt daar zelf bij helpen door uw kat voldoende aandacht te geven en goed te verzorgen.

Goede verzorging van uw kat

Volwassen katten zijn heerlijke beesten. Eigenwijs, tevreden spinnend op schoot of op de verwarming, actief en jagend. Dat ze vaak wat onafhankelijker zijn dan de hond betekent niet dat ze geen zorg aandacht nodig hebben. In tegendeel, u zult ook voor de kat tijd vrij moeten maken om ze voldoende verzorging en aandacht te geven. Een gezonde kat is actief, heeft heldere ogen, schone oren, een schoon gebit, een mooie glanzende vacht, is niet te zwaar en heeft mooie stevige ontlasting. Om uw kat in goede gezondheid te laten verkeren is het belangrijk dat uw kat dagelijks speeltijd met de baas krijgt, jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscontrole krijgt, iedere drie maanden een ontwormingskuur ondergaat, regelmatig gecontroleerd word op vlooien, regelmatige vachtverzorging krijgt (zeker bij de langharige rassen) en een goede voeding krijgt van u.

Onverwachte problemen met uw kat

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw kat onverwacht ziek word of met andere lichamelijke klachten te maken krijgt. Dit kan zeer vervelend zijn voor zowel u als uw kat. Daarnaast kan het ook nog eens financiële problemen opleveren doordat dierenartsen extreem veel geld rekenen voor het werk dat ze doen, het is dus verstandig om een dierenverzekering af te sluiten.